Thursday, September 19, 2024

Viteză, fotbal și emoții la 6 ani

 Dragă Tudor, 

Așa cum ți-am spus în povestea de seară înainte de ziua ta, până să vii tu simțeam că lipsea ceva din viața noastră și nu știam ce...

După primele câteva zile de miere, a început să se zdruncine toată casa de la energia ta, culminând cu prima zi de lockdown în pandemie când, la 1 an și jumătate, ai decis brusc că nu mai ai nevoie de somn peste zi și că, de acum înainte, nimeni nu mai are nicio clipă de răgaz câtă vreme tu ai ochii deschiși. Încă alergăm cu toții de atunci în urma ta, încercând inutil să ținem pasul... Interesul tău pentru orice fel de vehicule vine probabil tot din nevoia aceasta de viteză - când avem o călătorie de făcut trebuie să găsim cel mai rapid tren!

Comparațiile sunt, de altfel, mereu pe lista ta de preocupări, pentru că locul trei are nevoie să se antreneze continuu pentru a dovedi că și el poate și știe, deși e cel mai mic de înălțime.

De fapt, totul trebuie încercat, scobit, dărâmat și reconstruit, doar pentru a avea o nouă deprindere.

Și tot în fugă ai pornit-o și spre pasiunea pentru fotbal, clasic pentru un băiețel de vârsta ta, dar un teritoriu complet neexplorat până acum în familia noastră. Mă pregătesc, așadar, de dimineți de sâmbătă petrecute la ușa vestiarului...

În mod paradoxal, venirea ta a adus însă și multă liniște. Pentru că acum știm că suntem compleți și e imposibil să ne mai imaginăm o zi fără furtuna pe care o duci cu tine peste tot.

Ba mai mult, pe zi ce trece ceri să faci tot mai multe lucruri, ca nu cumva să nu îți simțim lipsa. Mă sperie uneori ambiția de a juca rolul "bărbatului" casei, când decizi să cari tu bagajele sau să pregătești diverse surprize. 

Mă bucur însă că îți exprimi tot mai bine emoțiile și știi exact când cel de lângă tine are nevoie de o îmbrățișare. La fel cum și tu, la rândul tău, accepți cu bucurie mângâieri și îmbrățișări, iar când ți-am făcut cadou un album de poze doar al tău a trebuit să ne așezăm în prima stație de autobuz să îl răsfoiești pe îndelete.

M-am bucurat foarte mult și când m-ai invitat să ieșim noi doi în oraș, la bowling, și sper să facem astfel de ieșiri mai des în viitor.

Mai mult, m-aș bucura să rămânem cât mai mult de mână - tu ursul maro, iar eu ursul galben de pe așternuturi, așa cum mi-ai zis azi dimineață. Dar știu că pe măsură ce trece timpul te vei desprinde tot mai des. Cum e și firesc, de altfel. Sper doar să ai parteneri buni de călătorie...

La mulți ani, cu multe dorințe împlinite!



No comments:

Post a Comment